Pieni virtuaalikierros tunturilla

Meillä on kummallinen talven alku meneillään, on marraskuu ja vieläkään ei ole lunta. Tietenkin siinä käy niin, että talvi tulee kertarysäyksellä marraskuun puolen välin tietämillä, taivas heittää hetkessä puolen metrin nietokset. Talvi tulee kumminkin takuuvarmasti jouluksi, sen voin Sinulle luvata. Jos olet suunnittelemassa joulumatkaa pohjoiseen, tule tänne tarpeeksi ylös Lappiin tunturiseudulle asti, meillä on aina luminen joulu.

Kävin pyrähtämässä pienen kierroksen Ylläksen tunturiylängöllä ja kuvasin samalla kännykällä videota. Videon tekninen laatu on mitä sattuu, mobiiliversio on suurinpiirtein selkeä, mutta isommalla ruudulla paikoin sumea ja tunturituuli ulvoo omia tarinoitaan, mutta saa tuosta jotakin tolkkua. Videon mittakin venähti puolet pidemmäksi kuin pitikään. Arvasihan sen, kun innostun selittämään, juttua riittää.

Kerron videolla miten tärkeätä Sinun on tulla säännöllisesti metsään. Maa-äiti ja puut pitävät Sinusta ja hyvinvoinnistasi huolta, kun vain otat aikaa lähteä metsäretkelle. Kerron myös muutaman sanasen isovaaristani Pekasta. Hänen virallinen nimensä oli saamelaislähtöisesti Nils Petter, mutta puhekielessä nimi lyhentyi Pekaksi.

Videolla tapaat myös Lapin taikalinnun, kuukkelin, monta käkkyräistä puuta ja tunturituulen tuiverruksen.

Kiitos Sinulle kun katselit ja kuuntelit. Mennäänkö taas tunturiretkelle, vaikka lumikenkäilemään, kun nuo odotetut ja kaivatut valkoiset hanget taivaalta tipahtavat? Lupaan Sinulle selvittää teknisiä seikkoja, ettei Sinun tarvitse enää katsella epäselvää kuvaa ja avaan Sinulle sitten kaamoksen taikamaailman.

4 kommenttia blogitekstiin “Pieni virtuaalikierros tunturilla

  • Kiitos Paula mielettömän mahtavasta matkasta luontoäidin helmassa??

    • Ole hyvä Anja! On niin hienoa, että meillä kaikilla on mahdollisuus mennä metsään, Suomessa metsä on lähes joka paikassa lähellä. Kaupunkien lähiluonnon puut ovat yhtä tärkeitä ja hienoja kuin erämaitten aihkit ja tunturikoivut 🙂

  • Kiitos paula luontomatkasta, pidätkö alkutalvesta sitä kahvilaa siellä jossain, missä se sit olikaan

    • Hei Juhani, kyllä nyt on Äkäsmyllyn ekokahvila kiinni ja eipä tiedä, koska sitä avataan. Mutta kaunista talvea ja metsäretkiä sulle sinne!

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *