Myöhään kypsyneet ovat parhaita

Maalauksessa tuon esiin, miten herkullinen ja mehukas marja hilla on, ja miten myöhäiset korpihillat ovat kaikkein parhaita. Ne kypsyvät hiljalleen ja imevät itseensä koko kultaisen ja valoisan kesän, ne ovat aivan täynnä aromeja ja mehukkuutta. Samalla tavalla pitkään hautunut ja muhitettu ajatus on viisas ja valmis.
Myyty

Tuotetunnus (SKU): t-1010 Osasto:

Kuvaus

Hilla on Lapin jänkkien kultamarja, terveellinen superherkku. Hillalla on muitakin nimiä: lakka, suomuurain, valokki, nevamarja, suomarja ja lintti.

Hilla kuuluu ruusukasvien heimoon ja leviää rönsyten maajuurakostaan laajoiksi kasvustoiksi. Pikku jänkän koko hillakasvusto saattaa olla samaa kasviyksilöä. Yksi hillajuurakko kasvattaa vain hede- tai emikukkia, ei molempia, joten yhtä sukupuolta olevissa kasvustoissa marjoja ei muodostu lainkaan.

Avosoilla hilla kypsyy nopeasti ja marjasesonki on lyhyt, korpikuusikoiden ja rantarisikoiden kätköissä marjat kypsyvät hiljalleen ja niitä riittää poimittavaksi pitkälle syksyyn. Pohjois-Suomen ojittamattomat suoalueet tuottavat suurimman sadon. Hilla on aina ollut ja yhä on Lapin asukkaille erittäin tärkeä kasvi.

Lisätiedot

Mitat 22 × 27 cm
Tekniikka